Toyota вече работи върху електрическия автомобил с пробег от… 1200 км!

Време за четене:1 Минути, 18 Секунди

Toyota потвърди плановете си да пусне в близко бъдеще електрическа кола с твърдотелни батирии и със система за 10-минутно бързо зареждане. По-интересното е, че японците твърдят, че пробегът на тази кола с едно зареждане ще надхвърли 1 200 км по цикъла WLTP.

Японците дразнят обществеността с технологията за твърдотелни батерии за електрически превозни средства от няколко години. През октомври миналата година обаче Toyota и японският петролен гигант Idemitsu Kosan официално обявиха, че ще разработват и произвеждат твърдотелни батерии за електрически превозни средства. Очаква се доставките на батериите да започнат през 2027 година.

сега, Викрам Гулати, ръководител на Toyota Kirloskar Motor, потвърди плановете на компанията по време на инвестиционна среща в Индия. „След няколко години ще пуснем нашите електрически автомобили с твърдотелни батерии. Те ще направят възможно създаването на превозно средство, което ще се зарежда за 10 минути, осигурявайки пробег от 1200 км “, каза Гулати.

Според него Индия има за цел да стане глобална сила в прехода към електрически превозни средства, а Toyota планира да поеме водеща роля в този процес. Електрическите превозни средства представляват около 2% от общите продажби на автомобили в Индия миналата година, но страната има за цел да достигне 30% до 2030-а.

Годишните продажби на електрически превозни средства може да достигнат 10 милиона до края на десетилетието, според министъра на автомобилния транспорт на Индия. До 2030 г. Toyota пък планира да продаде около 3.5 милиона електрически коли, или около една трета от световните продажби. Компанията също така планира да пусне десет нови електрически модела в опит да настигне Tesla и BYD.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Дебютира европейската версия на новата Toyota Camry
Следваща публикация Собственик на Cybertruck сподели разочарованията си
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!