Porsche Macan EV ще дебютира на 25 януари

Време за четене:1 Минути, 8 Секунди

Porsche официално обяви, че дългоочакваният Macan EV ще дебютира на 25 януари 2024 г. Новото поколение на популярния SUV ще бъде изградено на базата на архитектурата на електрическата платформа Premium Platform Electric (PPE), ще разполага с батерия с капацитет 100 kWh и впечатляваща електрическа мощност до 603 к.с.. Акцентът е поставен върху изключителната динамика на шофиране, като в последния тийзър се загатва за по-тънкия дизайн на задните светлини по цялата ширина и спортни елементи като страничните вентилационни отвори на задната броня.

Подробностите за интериора бяха разкрити по-рано в тийзър, демонстриращ оформление с 12,6-инчов цифров инструментален панел, 10,9-инчов сензорен екран за инфоразвлекателни системи и дисплей за пътниците на предния ред. Macan EV има за цел да запази репутацията си на най-спортния SUV в своя клас, като използва предимствата на архитектурата PPE, усъвършенстваната настройка на шасито и увеличената мощност. Очаква се флагманският модел да надмине своя предшественик, задвижван от двигател с вътрешно горене с 603 к.с..

Батерията с капацитет 100 kWh осигурява пробег от над 500 км, а възможността за бързо зареждане позволява на автомобила да премине от 10 до 80% заряд само за 22 минути при мощност до 270 kW. Докато сегашният Macan, задвижван от ДВГ, ще продължи да се предлага в Северна Америка още няколко години, в Европа се съобщава за спирането му поради по-строгите правила за киберсигурност.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Това е най-новата Lancia без никакъв камуфлаж
Следваща публикация Ето кои са най-продаваните премиум марки
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!