Hertz разпродава “тесли” на безценица

Време за четене:1 Минути, 26 Секунди

Hertz, основен играч в индустрията за отдаване на автомобили под наем, тъй като преразглежда стратегията си за електрически превозни средства, решавайки да намали електромобилния си парк със значителни 20 000 автомобила, според доклади на Reuters. Този ход не засяга само една марка, но като се има предвид значителното присъствие на Tesla в електрическите предложения на Hertz, той оказва забележимо влияние върху наличието на модели на Tesla за потенциалните купувачи.

Въпреки че в автопарка на Hertz има различни марки електрически превозни средства, Tesla представлява по-голямата част от електрическите превозни средства на Hertz. Последиците от това решение означават, че значителен брой Tesla вече са потенциално достъпни за закупуване от лица, които искат да се потопят в пазара на електрически превозни средства. Бърз поглед към уебсайта за продажби на Hertz показва, че в момента в списъка има 672 Tesla от общо 712 електромобила. Началните цени на тези електромобили са малко над 20 000 долара.

Забележителен пример от офертите на Hertz е Model 3 Standard Range Plus RWD от 2021 г. с пробег от 92 789 мили и цена от 20 125 долара. Макар че историята на използване на автомобила може да породи опасения, струва си да се отбележи, че батерията все още е покрита от заводската гаранция на Tesla за 100 000 мили, което осигурява известна сигурност за потенциалните купувачи.

Решението за намаляване на електрическия парк обаче не е лишено от причини. Reuters съобщава, че Hertz се бори със скъпите разходи за ремонт, свързани с повреди при сблъсък, което е накарало компанията да преоцени устойчивостта на поддържането на голям електрически автопарк. Този аспект повдига въпроси за състоянието на тези автомобили, особено като се има предвид типичното износване, което изпитват автомобилите под наем по време на активната си работа.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Какъв ще бъде световният пазар на електромобили през 2024 г.?
Следваща публикация Започнаха продажбите на най-евтиния Volkswagen Passat
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!