Toyota Hilux получи „нов“ дизелов двигател

Време за четене:1 Минути, 26 Секунди

Toyota обнови последното поколение на Hilux, като заложи на „нов“ дизелов двигател в тенденция с последните регулации в Европа. Слагаме нов в кавички, тъй като обновеният Hilux Hybrid всъщност се предлага с добре познатия 2.8-литров дизелов мотор, но с 48-волтова хибридна система, която го причислява към така наречните меки хибриди.

Новата хибридна система свързва дизеловия двигател с компактен генератор чрез ремъчно задвижване. Свързаната 48-волтова литиева батерия тежи 7,6 кг и се побира под задната седалка. В резултат на това интериорът е "незначително засегнат". Освен това батерията захранва 12-волтовата бордова система и по този начин електрониката на автомобила чрез нов DC/DC преобразувател.

Батериятя на Hilux Hybrid се зарежда чрез рекуперация по време на спиране. Когато батерията е заредена, генераторът поддържа двигателя с вътрешно горене с мощност до 16 к.с. и 65 нютонметра. Според Toyota ускорението, производителността и ефективността на Hilux Hybrid трябва да се подобрят забележимо в сравнение с варианта с чист двигател с вътрешно горене.

Въпреки това производителят все още не предоставя никаква информация за пътните характеристики. Без хибридно задвижване 2,8-литровият дизел и неговите 204 к.с./500 Нм за време от 0 до 100 км/ч от 10,7 секунди. Клиентите обаче би трябвало да могат да очакват по-добра реакция на газта. Освен това се обещава подобрена спирачна ефективност с по-ефективно и по-естествено усещане за намаляване на скоростта.

Благодарение на усъвършенстваната система за автоматично стартиране и спиране на хибридната система, според Toyota, се постига икономия на гориво до пет процента в сравнение с предишните дизелови задвижвания. При разход по WLTP на конвенционалния 2.8 D от 9.5 литра, това би означавало около половин литър на 100 км.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Разходът на гориво на новите автомобили не отговаря на декларирания, Toyota с най-неверни данни
Следваща публикация Положението за Tesla става все по-тежко
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!