Положението за Tesla става все по-тежко

Време за четене:56 Секунди

Най-големият профсъюз в Дания заяви, че ще подкрепи шведските механици в стачните им действия срещу Tesla. Пристанищните работници и шофьорите от датския профсъюз 3F ще спрат да разтоварват в датски пристанища автомобили, пътуващи за Швеция, и да ги превозват до Швеция, като по този начин ще попречат на Tesla да заобиколи продължилата седмици блокада.

"Подобно на компаниите, синдикалното движение е глобално в борбата за защита на работниците", заяви председателят на транспортното подразделение на профсъюза 3F Ян Виладсен. Профсъюзът е подал до Датската асоциация на работодателите предупредително съобщение за стачка на 4 декември. Протестът няма да засегне дейността на Tesla в Дания, заяви говорител на профсъюза.

Швеция е петият по големина европейски пазар на Tesla и подписването на каквото и да е споразумение с шведските профсъюзи ще създаде прецедент за компанията. От октомври шведски работнически групи предприемат индустриални действия срещу Tesla, за да принудят производителя на електромобили да подпише колективни трудови договори с механиците. Стачката се разпространи чрез действия на съпричастност, включително спиране на доставката на поща до Tesla. Главният изпълнителен директор на автомобилния производител Елон Мъск нарече шведските работнически действия "безумни".

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Toyota Hilux получи „нов“ дизелов двигател
Следваща публикация Знаете ли колко конски сили има един кон? (ВИДЕО)
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!