Колко електромотора са нужни на Tesla, за да измине 1.9 милиона километра

Време за четене:1 Минути, 2 Секунди

Хансйорг фон Гемминген-Хорнберг е собственик на Tesla-та с най-голям пробег в света, тъй като неговият електромобил е навъртял невероятните 1 901 067 км или 1 181 268 мили. Електрическият седан е бил интензивно използван през годините, след като настоящият собственик го е купил през 2014 г., като към онзи момент той е имал 30 000 километра пробег, но оттогава е изминал доста повече

Както може да се очаква от електромобил с голям пробег, той вече не разполага с оригиналната батерия. Всъщност този Model S P85 е получил цели три смени на батерията си, а понастоящем пробегът на Model S в реални условия е около 400 км . Собственикът е внимавал да не злоупотребява с батерията, като е избягвал да управлява автомобила с повече от 100 километра в час.. Той също така не изчаква пълното изтощаване на батерията, като я зарежда, когато тя падне под 20 процента.

През годините колата е карана в много части на света, включително в Африка, Мароко, Швеция, Австрия и Китай. Собственикът ѝ също така разкрива, че конкретният автомобил е имал 13 смени на двигатели. Хансйорг фон Геминген-Хорнберг също така е акционер в Tesla и ранен инвеститор, като притежава и Roadster от първо поколение с пробег от около 735 000 км.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Fiat Panda ще се произвежда на 300 км. от София
Следваща публикация Ето защо Tesla Cybertruck може никога да не стигне до Европа
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!