BMW очаква i5 да се продава колкото конвенционалната „петица“

Време за четене:1 Минути, 5 Секунди

Миналия месец BMW стартира доставките на новите 5 Series и i5, а в Европа луксозният автомобилен производител прогнозира, че продажбите ще бъдат разпределени равномерно между двата модела. В интервю за Automotive News говорител на германската марка заяви, че компанията прогнозира, че чисто електрическият модел ще представлява половината от общите продажби в Европа. Комбинираният обем, генериран от бензиновите, дизеловите и плъг-ин хибридните версии, ще представлява другата половина.

В това число се има предвид съотношението 50:50 за целия жизнен цикъл на G60, който се очаква да се пенсионира около 2030 г. В световен мащаб BMW смята, че i5 ще представлява 30%, докато ДВГ и PHEV ще представляват 70% от търсенето, тъй като няколко важни пазара все още не са узрели изцяло за идеята за електромобили.

Цената на базовата електрическа версия i5 eDrive40 започва от 139 300 лв у нас, но началната цена на най-мощната към момента версия BMW i5 M60 xDrive вече не е толкова ниска. Тя е 195 700 лв, като за разликата от приблизително 50 000 лева получавате по-добра динамика, но по-малък пробег с едно зареждане и по-твърда возия.

Що се отнася до дизеловата версия, тя започва от 118 850 лв. За тези пари получавате автономност с едно зареждане от над 1000 км, но не толкова динамична кола, колкото електрическите.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Volkswagen има съмнения относно новия си бюджетен модел
Следваща публикация Тествахме най-голямата, най-луксозната и най-скъпа Kia
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!