McLaren ще последва пътя на Lamborghini и Ferrari

Време за четене:1 Минути, 1 Секунди

McLaren призна, че 750S вероятно ще бъде последният суперавтомобил с V8, който ще бъде с „чист“ бензинов V8. По-този начин компанията ще последва пътя на други производители на суперколи, като в това число влизат Lamborghini и Ferrari. Новият 750S на практика ни показва еволюция на 720S, която по всичко изглежда, че ще бъде последната по рода си.

"Никога няма да се ангажирам официално с това, но мисля, че вероятно това ще бъде последният неелектрифициран сериен V8, който ще бъде съобразен около правилата в световен мащаб по отношение на вътрешното горене", казва той пред Car Sales. "С удоволствие бихме продължили да го правим, защото има нещо специално в двигателите с вътрешно горене и има пазар за тях. На нас ни харесва и мисля, че клиентите го харесват."

„Хибридизацията има огромни предимства и затова я направихме с P1 преди 10 години, а неотдавна и с Artura", добавя Сандерсън. "750S е просто едно много чисто изживяване на двигателите с вътрешно горене и според мен е една от най-добрите му интерпретации. Ако не и най-добрата. Съвсем ясно сме решили да проучим всяка възможност за задвижване и наистина се опитваме да намерим това, което ангажира водачите."

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Corvette се разцепи на четири в зловеща катастрофа, водачът като по чудо е оцелял
Следваща публикация Запознайте се с новия Hyundai Tucson
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!