Geely намалява дела си във Volvo

Време за четене:57 Секунди

Zhejiang Geely Holding Group на китайския милиардер Ли Шуфу ще набере около 350 млн. долара, като продаде част от дела си във Volvo Cars в отговор на опасенията на инвеститорите относно ограничените свободни акции на автомобилния производител.

Geely, която притежава мрежа от автомобилни дялове в Европа, предложи приблизително 100 млн. акции на компанията на цена от 3,49 долара за брой, което е с 9,4% под цената им в четвъртък.

Продажбата на 3,4% от акциите оставя на Geely дял от 78,7% във Volvo, се казва в изявление на Geely.

"Пласирането ще увеличи свободните акции в обръщение и ще разшири допълнително акционерната база на Volvo Cars. Постъпленията, получени от Geely Holding, ще бъдат използвани за подпомагане на развитието на бизнеса в рамките на групата", се казва още в съобщението.

Geely заяви, че ще продължи да подкрепя Volvo. Никаква част от паричните средства от продажбата на акциите не са отишли при Volvo.

"Това увеличение на публичните ни акции и подобряването на ликвидността на търговията е от полза както за новите, така и за съществуващите инвеститори", заяви главният изпълнителен директор на Volvo Джим Роуън в отделно изявление.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Знаете ли собствениците на кои автомобили най-често нарушават правилата за движение по пътищата?
Следваща публикация 30 чисто нови свръхлуксозни коли са регистрирани у нас през годината
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!