30 чисто нови свръхлуксозни коли са регистрирани у нас през годината

Време за четене:45 Секунди

Справка в портала за регистрация на автомобили на КАТ показва, че през 2023 година в България са регистрирани 30 свръхлуксозни превозни средства, които са закупени от представителствата чисто нови. В това число не влизат автомобили с пробег, като техният дял е значително по-висок.

От статистиката за регистрацията на чистон нови свръхлуксозни коли се вижда, че предпочитанията на богатите българи са основно към марката Ferrari, от която са регистрирани една трета от всички нови суперкари през годината. Веднага след спортните италиански возила се нарежда луксозната марка Rolls Royce.

Третата позиция е за другата известна италианска марка за расови коли – Lamborghini, която, както знаете е собственост на Volkswagen. Петицата се допълва от марките Bentley и McLaren, които също отбелязват повече от една регистрация на чисто нови екземпляри, влезнали на територията на страната ни. Ето и точната бройка по марки.

Ferrrari – 10 Rolls Royce – 7 Lamborghini – 6 Bentley – 5 McLaren – 2

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Geely намалява дела си във Volvo
Следваща публикация Само 9 коли от 52 стигнаха до финала на “Кола на годината в Америка”. 4 от тях се продават и в България
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!