Германският “убиец на Tesla” ще получи автопилот от четвърто ниво

Време за четене:1 Минути, 3 Секунди

Появиха се първи подробности за новия електрически флагман на Volkswagen – Trinity. Концернът го нарича "водещ проект за борба с господството на Tesla на пазара на електрически автомобили".

Предимството на Trinity EV пред американските електрически автомобили ще бъде осигурено от новата софтуерна платформа SSP, която поддържа автономни системи за управление от четвърто ниво. Тоест при определени условия и при наличие на добре разчетена маркировка колата ще се движи сама.

Trinity EV трябваше да бъде пуснат на пазара през 2026 г., но малко след като встъпи в длъжност, главният изпълнителен директор на VW Group Оливър Блум отложи проекта.

Твърди се, че това се дължи на проблеми с дъщерното дружество Cariad, което отговаря за разработката на софтуера. Още нещо, с което се спекулира е, че отлагането ще намали напрежението и очакванията от новата кола.

Според Automotive News Europe , серийното производство на Trinity EV ще бъде установено в завода на Volkswagen в Цвикау (Германия). Все още няма точни дати за началото на производството.

Електрическият Golf, електрическият Tiguan и наследникът Tiguan Allspace също ще получат платформата SSP. Производството на тези модели ще се случва във фабриката във Волфсбург. Така наследникът на Tiguan Allspace ще застане на поточната линия през 2025-а, а година по-късно към него ще се присъедини Tiguan EV.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Въпреки войната украинците си купуват скъпи Ferrari-та
Следваща публикация Подробности и цени за новата Tesla Model Y
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!