BMW ще използва нови означения за своите модели

Време за четене:1 Минути, 8 Секунди

Документи свързани с търговските марки, подадени в Европейската служба, подсказват, че BMW планира да преработи начинът по който кръщава моделите си в бъдеще. Това ще се отнася, както за електрическите автомобили, така и за тези с двигатели с вътрешно горене.

Първият модел, който ще използва новата схема за обозначаване, вероятно ще бъде и първия ,който ще бъде построен на платформата Neue Klasse – а именно X3, съобщава Car Magazine. В този случай моделите с двигатели с вътрешно горене ще носят имената X320 и X330, докато електрическите варианти ще бъдат наречени iX330, iX340 и iX350.

Със сигурност в бъдеще имената на автомобилите с двигатели с вътрешно горене и на електрическите автомобили ще бъдат по-сходни в цялата гама. Например, моделите от Series 3 ще приемат имена като 330 и 340, докато електрическите модели ще се наричат i330 и i340.

Същото ще важи и за моделите от по-висок клас. Например, очаква се луксозните седани на BMW да носят емблеми с надписи 560, 660 или 760, докато електрическите модели ще показват подобни номера, с добавен префикс i – съответно i560, i660 и i760.

Промяната няма да е толкова голяма, като ще засегне главно електрическите модели, които също ще получат означение след цифрата, която показва от коя серия са, за да се установи с какво задвижване са. В момента BMW също прави подобно нещо, но означението за задвижването е отделно от серията.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация BMW XM не очарова на „лосовия тест“ (ВИДЕО)
Следваща публикация Ford патентова система, която превръща пикапите в 6х6
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!