Audi откри краш център за 100 милиона евро

Време за четене:51 Секунди

Audi откри своя нов Център за безопасност на автомобили в технологичния си парк в Инголщат, Германия. Съоръжението ще позволи на автомобилния производител да извършва множество краш тестове, преди да пусне на пазара нов модел, споделят от компанията.

Изграждането на съоръжението, което отне три години, струва около 100 милиона евро и в него работят около 100 служители. Audi проектира съоръжението с мисъл за бъдещето, като гарантира, че центърът може да извършва тестове, които надхвърлят днешните стандарти за катастрофи, на които компанията трябва да отговаря на различните пазари.

Мястото за изпитания разполага с няколко пресичащи се ленти за сблъсък, което позволява на Audi да извършва 90-градусови сблъсъци между два автомобила. Тя също така позволява на компанията да тества автомобилите при сблъсък странично срещу препятствия. В сградата се помещават също лаборатория за манекени, стендове за изпитване на компоненти, офиси и работилници.

Audi ще използва повече от 60 манекена за краш тестове THOR, които варират по размер от 18-месечно дете до 225-килограмов възрастен. Манекените са снабдени с до 150 сензора.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Новият Land Cruiser „кацна“ в Европа
Следваща публикация Ford Ranger вече е плъг-ин хибрид и пристига с готина екстра
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!