VW спира производството на коли в един от заводите си

Време за четене:1 Минути, 4 Секунди

Volkswagen Group планира да спре производството на автомобили в завода си в Дрезден след повече от 20 години, съобщи Automobilwoche. Заводът, в който през миналата година бяха произведени 6500 броя от електрическите ID.3, ще продължи да работи с неопределен за момента капацитет, а неговите около 300 работници ще получат други задачи, твърдят от изданието, без да разкриват произхода на информацията.

Миналата седмица VW съобщи, че съкращава временно работници в завода си в Цвикау, основната фабрика за електрически превозни средства в Германия, след като постепенното прекратяване на субсидиите в страната доведе до спад в търсенето на електрически автомобили. Съдбата на около 2000 допълнителни временни служители остава неясна. Фабриката е разположена в непосредствена близост до стария град на Дрезден и е открита през 2002 г. Концепцията на завода включва характерната витрина, където клиентите да се запознаят с крайното сглобяване на своя автомобил.

Фабриката е била любим проект на бившия шеф на VW Фердинанд Пиех, който почина през 2019 г. Първоначално в там се произвежда луксозният VW Phaeton, по-късно e-Golf, а от 2021 г. – ID.3. През 2022 г. там са произведени около 6500 бройки от електрическия автомобил – т.е. по-малко от десет процента от доставения в световен мащаб ID.3. Общо от 2022 г. насам в Дрезден са произведени около 150 000 автомобила.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Трябва ли и защо да тонираме стъклата на колата?
Следваща публикация Ще видим ли фабрика на Tesla близо до България?
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!