Словенци представиха хиперкола с 2500 к.с.

Време за четене:59 Секунди

Словенската компания Tushek, собственост на популярния пилот Альоша Тушек разкри интересен хиперавтомобил. Aeon се предлага в изцяло електрически вариант, както и хибридна версия, които са готови да се изправят срещу изключително скъпи автомобили, доказали се вече на пазара.

Aeon E е изцяло електрическият вариант, който се отличава с мощност от над 2500 к.с.. Като това се комбинира с тегло от едва 1600 кг или съотношение мощност/тегло от 1,7:1. В същото време Aeon H комбинира V8 с електромотор, за да създаде plug-in хибридно задвижване. Тази версия генерира почти 600 коня по-малко, но въпреки това осигурява 1930 к.с.). Тук теглото е още по-скромните 1 480 кг, което означава, че съотношението мощност/тегло е дори по-добро от това на изцяло електрическия модел – 1,3:1.

"Aeon представя нова зора в производството на хиперавтомобили, като на преден план е персонализацията. Всеки автомобил е индивидуално пригоден за своя собственик, за да се създаде несравнима връзка", казва Тушек. "Нашата концепция за пускане на пазара позволява на клиентите да персонализират изцяло интериора на автомобила. Това ни отличава от другите доставчици по света и гарантира, че всеки автомобил е наистина уникален."

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Mini се сбогува с един от моделите си
Следваща публикация Шофьор оцеля след падане с кола от 200-метрова скала
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!