Спомняте ли си Ford StreetKa – малкото кабрио, което Ford произвеждаше заедно с Pininfarina?

Време за четене:2 Минути, 7 Секунди

Ford Ka дълго време заемаше ролята на най-малкия модел в гамата на компанията Ford, като първото му поколение се подвизаваше на пазара цели дванайсет години – от 1996 до 2008 година. Моделът се открояваше отдалеч със своя заоблен и доста нетрадиционен дизайн, който до днес поляризира мненията – мъникът Ka е от онези автомобили, които или харесваш, или изобщо не понасяш. Докато традиционните изпълнения на Ka си останаха типични градски автомобили от ниския клас, разработените в сътрудничество с италианското дизайнерско студио и производител на каросерии Pininfarina варианти SportKa и StreetKa накараха автомобилната общественост да погледне под друг ъгъл на смятания за послушен градски дребосък.

SportKa представляваше модифициран каросериен вариант на стандартното Ka, който се отличаваше със значително променен дизайн в областта на предната и задната част, ефектни пластмасови уширения на калниците и спортно окачване със специални настройки и променена геометрия на предния мост. Черешката на тортата обаче си остана StreetKa – един от най-малките кабриолети на света, който се предлагаше с мек сгъваем покрив и с опция за демонтируем хардтоп. Малкото кабрио се произвежда едва три години – от 2003 до 2005 година, като за това време Pininfarina са сглобили малко над 37 000 автомобила. Мъничето по онова време се продава в стандартен вариант и в по-луксозно изпълнение с по-разточително оборудване, включващо кожен салон с подгрев на седалките и други удобства.

В момента на родния пазар се продава един представител на този рядък и по свой начин доста симпатичен модел, който поради екзотичния си характер и малкото произведени бройки има шансове да се превърне в някакъв вид колекционерска рядкост. Машината в обявата е черна на цвят и в по-луксозното от двете изпълнения, с бежови кожени тапицерии. Обявеният пробег е 185 000 км, видът на автомобила е доста свеж за годините му, а за дата на производство е посочен месец февруари 2004 година.

Посочената цена в обявата е 4300 лева, което принципно е доста смислена сума кабриолет в добра кондиция, особено пък за такъв с потенциал за по-сериозно покачване на стойността след години. Оригинален линк към обявата можете да видите тук:

Рубриката „БГ пазар“ цели да запознае читателите на AUTOCLUB.bg с интересни обяви от пазара за употребявани автомобили в България. Никаква част от материалите не е финансирана от страна на продавачите или когото и да е било, свързан по някакъв начин с обявите. В повечето от случаите нямаме контакт с лицата, които продават съответните автомобили.

The post Спомняте ли си Ford StreetKa – малкото кабрио, което Ford произвеждаше заедно с Pininfarina? appeared first on AUTOCLUB.bg.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Opel създаде програма e-MOBILITY за собствениците на електрически модели на марката
Следваща публикация 75 специални Porsche-та “кацнаха” в София (ВИДЕО)
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!