Разкриха колко електрически Москвич-а са продадени до момента

Време за четене:48 Секунди

В края на декември месец миналата година, възродената марка Москвич започна да продава първия сериен електрически модел в своята история – 3e. Базиран върху китайския кросоувър Sehol E40X, руският му вариант използва същата технология с един електромотор на предната ос и максимална мощност от 193 конски сили (постоянна мощност от 68 конски сили). Батерията е с капацитет от 65.7кВтч и позволява пробег от 410 километра с едно зареждане.

Специалисти от аналитичната агенция „Autostat” са разгледали данните от руската полиция и по-конкретно броя на регистрирани нови автомобили в периода от края на 2022 година до април месец 2023 година, като са открили, че през този период са продадени и регистрирани точно 35 електрически версии на Москвич.

Освен електрическия модел, руската компания продава и стандартен Москвич 3, който се предлага с 1.5-литров бензинов двигател и мощност от 150 конски сили. Той определено е по-популярен на пазара, макар и неговите продажби да не са впечатляващи към момента.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Новите „фордове“ ще използват порт за зареждане на Tesla
Следваща публикация Евтин електрически кросоувър от Geely и Volvo стъпва на европейския пазар
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!