Новите „фордове“ ще използват порт за зареждане на Tesla

Време за четене:1 Минути, 12 Секунди

По време на събитието Twitter Spaces, изпълнителният директор на Ford – Джим Ферлей и изпълнителният директор на Tesla – Илон Мъск, обявиха интересна новина за собствениците на всички електромобили с марката Ford и техните потенциални клиенти. Всички нови модели на американците ще оборудват с порт за зареждане NACS, който до момента се използваше само от Tesla.

Това означава, че собствениците на електромобили Ford ще могат да се възползват от цялата зарядна инфраструктура на Tesla в САЩ и Канада, без нуждата от адаптер. По-интересното е, че от Ford обещават и ефективното използване на досегашните стандарти за зареждане, което означава, че колите ще бъдат с няколко порта за зареждане или че всеки един от тях ще пристига с адаптер, за да се случва това.

"От началото на следващата година клиентите на Mustang Mach-E, F-150 Lightning и E-Transit ще имат достъп до зарядните устройства чрез адаптер.През 2025 г. Ford ще предложи следващо поколение електромобили с вграден конектор по Северноамериканския стандарт за зареждане (NACS), което ще премахне необходимостта от адаптер за достъп до Superchargers на Tesla. Мрежата Supercharger на Tesla има отлична надеждност, а конекторът на NACS е по-малък и по-лек. Като цяло това осигурява по-добро преживяване за клиентите."

Към момента изглежда, че мярката за използването на новия стандарт засяга само САЩ и Канада и Ford ще продължи да използва досегашния стандарт за автомобилите си в Европа, включително и тези които се продават у нас.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!