Цените на най-популярната употребявана Tesla паднаха. Вижте коклко струва Model Y и в България

Време за четене:1 Минути, 2 Секунди

Електрическият кросоувър Tesla Model Y в момента е един от най-популярните нови автомобили в много страни по света. Неотдавнашното намаление на цените на основните пазари в Америка, Европа и Китай допринасе още повече за неговата привлекателност. И така, в Европа двумоторният Model Y сега струва от 58 000 евро.

След новите се понижиха и цените на употребяваните Model Y. По-специално на американските застрахователни търгове IAAI и Copart цената на тези електрически автомобили намалява през цялата година.

Според статистическата служба на американските търгове AutoAstat, ако през юли 2022 г. средната цена на употребяване Tesla Model Y е била $29 000, сега тя е паднала до $20 000. Само през последния месец средната цена е спаднала със $73.

Разбира се, цената на всяка отделна кола зависи от годината на производство, модификацията и състоянието (повечето коли от въпросните американски търгове са с повреда). Все пак можете да се съсредоточите върху тази сума, ако искате да внесете Tesla от САЩ. Справка в най-големия сайт за автомобили в България mobile.bg пък показва, че у нас, към днешна дата се продават над 60 автомобила Tesla Model Y, като най-евтината е с цена 74 500 лв без ДДС. Всички налични екземпляри, продаващи се в България, можете да видите ТУК.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!