Mazda CX-60: Едва появила се на пазара, а вече в сервиза

Време за четене:3 Минути, 11 Секунди

Mazda трябва да изтегли за проверка и ремонт 37 591 автомобила в цяла Европа. В Германия са засегнати 13 070 автомобила.

Японският автомобилен производител Mazda в момента организира две сервизни кампании за своя нов модел CX-60. Едното изтегляне за корекции се отнася до монтираните екрани, а другото – до предлагани като аксесоар джанти от лека сплав.

1. При засегнатите автомобили Mazda CX-60 e-Skyactiv PHEV и Mazda CX-60 e-Skyactiv D може да настъпи отказ на дисплея на комбинирания контролен уред, когато автомобилът бъде включен или стартиран чрез натискане на старт/стоп бутона. Информацията за автомобила, като например скоростомер, индикатор за горивото и състояние на i-Activsense, предупредителни съобщения и др., не се показва на LCD екрана.

Забележка: Описаното състояние се проявява само при включване или стартиране на автомобила. Останалите функции на автомобила не са ограничени. Скоростта на автомобила продължава да   се показва на head-up дисплея.

При дизеловия модел може да се случи освен това двигателят с вътрешно горене, който е изключен чрез старт-стоп системата (i-Stop), да не се стартира автоматично (по време на намаляване на скоростта или при престой) дори ако бъде натиснат педалът на газта. 

Забележка: Двигателят с вътрешно горене може да се стартира отново чрез натискане на старт/стоп бутона. Ако след изключване на автомобила (с натискане на старт/стоп бутона при включен автомобил), в рамките на 20 секунди автомобилът бъде включен или стартиран отново (с натискане на старт/стоп бутона при изключен автомобил), автомобилът отново може да прояви описаното състояние.

2. В редки единични случаи предлаганите като аксесоар алуминиеви джанти за Mazda CX-60 може да не отговарят на спецификациите на производителя. Джантите трябва задължително да бъдат оборудвани с втулки в отворите за болтовете на колелата. При единични предлагани като аксесоар джанти съответните втулки може да липсват или да са неправилно поставени.

От сервизната акция в момента са засегнати следните модели: 

CX-60 e-Skyactiv D (KH) от период на първоначална регистрация 28.09.2022 – 01.02.2023 г. (дисплей/ в Европа: 3163 автомобила / в Германия: 850 автомобила)

CX-60 e-Skyactiv PHEV (KH) от период на първоначална регистрация 15.03.2022 – 21.01.2023 г. (дисплей/ в Европа: 21 835 автомобила/ в Германия: 6807 автомобила)

CX-60 (KH) от период на първоначална регистрация 02.06.2022 – 31.12.2022 г. Джанти от лек метал (алуминиева сплав) на производителя Borbet. Номера на засегнатите части KSR4-V3-810, KR9P-V3-810 -BL 29.07.2022–23.12.2022 г. (дати на производство на гумите). (Джанти / в Европа: 12 593 автомобила / в Германия: 5413 автомобила)

(Общо: в Европа: 37 591 автомобила / в Германия: 13 070 автомобила)

Мерки за  предотвратяване на повреди

1. Актуализиране на софтуера за управление на комбинирания контролен уред в съответствие с нивото при текущото производство. За дизеловите автомобили софтуерът на DC/AC инвертора също се актуализира до състоянието при текущото производство чрез препрограмиране. Работно време: 0,3 часа.

2. Клиентът проверява чрез снимка на засегнатите допълнително предлагани алуминиеви джанти (приложена към писмото на KBA) дали засегнатите допълнителни алуминиеви джанти са монтирани на неговия автомобил, респ. дали притежава засегнати допълнителни алуминиеви джанти. Ако случаят е такъв, ще бъде уговорена среща със сервизен партньор на Mazda. Той ще провери засегнатите джанти на място. Дефектни допълнителни алуминиеви джанти се заменят с нови джанти, включително и с болтове. Работно време: между 0,3 часа (само проверка) и 2,9 часа (подмяна на максимум четири допълнителни алуминиеви джанти и монтажни болтове).

При производителя сервизните кампании може да бъде намерена под номера  AP013A, AP014A (и двата за изтеглянето заради екрана) и AP012A (за джантите). При Федералната служба за автомобилен транспорт на Германия (KBA) в момента може да се открие само кампанията за джантите под номер 012413.

The post Mazda CX-60: Едва появила се на пазара, а вече в сервиза appeared first on AUTOCLUB.bg.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Каква е приликата между Lamborghini Murcielago, Pagani Zonda и… Rover 45 (ВИДЕО)
Следваща публикация Mercedes пенсионира един от най-стилните си модели
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!