Ново дигитално ръководство за употреба за собствениците на автомобили Opel

Време за четене:1 Минути, 54 Секунди

Opel въвежда дигитални ръководства за експлоатация за своите модели, премахвайки хартиените. Съвсем скоро във всички нови автомобили Opel – Mokka, Grandland и новата Astra, както и техните електрифицирани варианти, ще има кратка брошура вместо познатия том от стотици печатни страници. Така нареченият “Quickguide” разполага с QR код, който посредством сканиране, ще позволява на собствениците бързо и лесно да получат достъп до дигиталното ръководство за своя автомобил.

Директорът по продажбите на Opel Германия Щефан Молданер споделя виждането си за това нововъведение: „За Opel отговорността не е само в това да станем изцяло електрическа марка до 2028 г. Отговорността означава намаляване на използваните природни ресурси, свързани с употребата на автомобила, включително ръководството за експлоатация, поставено във всяка кола. Ние наричаме това „greenovation“. Новият цифров формат и печатната брошура с кратко ръководство спестяват хартия и суровини. Освен това е лесен и удобен за използване.“

Лесен и удобен начин – от QR код до онлайн ръководство

Ръководствата за всеки модел на Opel и информационно-развлекателната система на автомобила, които се печатаха на хартия, се дигитализираха и ще се достъпват чрез сканиране на QR код. По този начин Opel дава своя принос към екологията. Благодарение на дигитализирането се спестява над 80% от използваната хартия, която наброява около 500 страници на автомобил, и се редуцира до максимум 100 страници. Това ще доведе до спестяване на стотици милиони страници годишно.

Opel не само отговаря на виждането на своите клиенти за употребата на по-малко хартия, но и за подобряване и улесняване достъпността и работата с ръководството, което се постига благодарение на кратка брошура с информация, която съдържа и QR код. Чрез сканирането му подробната информация за експлоатиране на автомобила е достъпна онлайн – по всяко време и навсякъде. Връзка към ръководството е налична и в приложението myOpel

За удобство на собствениците на автомобилите са предвидени кратки обучителни видеоклипове, които могат да се възпроизвеждат на екрана на информационно-развлекателната система в модели като новия Opel Astra. Клиповете предоставят ценни съвети за това как работят отделните системи за подпомагане на водача. Благодарение на това потребителя получава бързо и лесно информацията, която го интересува, без да се налага да разлиства и изчита страница след страница от начърника за употреба на автомобила.

The post Ново дигитално ръководство за употреба за собствениците на автомобили Opel appeared first on AUTOCLUB.bg.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Opel Vivaro се превръща в кемпер „Alpincamper“
Следваща публикация Наследникът на Lamborghini Aventador се нарича Revuelto и е V12 хибрид с 1015 к.с.
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!