Cupra Raval е малък градски хулиган на ток

Време за четене:1 Минути, 36 Секунди

През 2025 г. VW Group ще пусне на пазара квартет от малки автомобили с електрическо задвижване. Испанският представител на поредицата, студията Urban Rebel, ще носи името Cupra Raval.

За бъдещото входно ниво в електрическата мобилност VW Group разчита на MEB Small, по-нататъшно развитие на модулната система MEB, специализирано за по-малки автомобили. Планира се от 2025 г. да се появят модели на VW (ID.1 и ID.2), на Cupra и на Skoda, изградени върху тази база. Квартетът от малки електрически автомобили се разработва при Seat в Испания. Тяхното производство също ще се извършва от Seat – в завода Марторел.

Грифитс потвърждава Raval

Все още няма име за малкия модел на Skoda, аналогът на VW би трябвало да се нарича ID.1. А от декември 2022 г. стана известно и име за малката Cupra. Компанията майка Seat патентова названието Raval на различни пазари малко преди началото на годината. Това беше потвърдено през март 2023 г. и от шефа на Cupra Уейн Грифитс пред австралийски медии. Испанците остават верни на традиционния си начин на именуване, защото Равал е название на квартал в стария град на Барселона.

Докато по-големите, изградени върху платформата MEB, електрически автомобили от марките на концерна задвижват задните си колела чрез заден мотор или по избор имат задвижване на четирите колела с втори електрически двигател на предния мост, малките модели са проектирани като автомобили само с предно предаване. Съответно MEB Small има само един електрически мотор, който се намира между предните колела.

Urban Rebel като поглед към Raval

Концептуалният автомобил Cupra Urban Rebel (вижте галерията) вече даде предварителна представа за Cupra Raval в почти сериен вид. Малкият автомобил с пет врати е дълъг почти четири метра и носи под предния си капак електрически мотор с мощност 172 кВт. Възможни  капацитети на батерията не бяха обявени. Визираният автономен пробег обаче е до 440 километра.

The post Cupra Raval е малък градски хулиган на ток appeared first on AUTOCLUB.bg.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!