Скоро ще се сбогуваме и с Chevrolet Camaro

Време за четене:1 Минути, 19 Секунди

Слуховете за края на серията Camaro в Chevrolet се носят от средата на 2019 г. През март 2023 г. автомобилният концерн GM потвърди, че дългата традиция на масъл карс ще приключи с шестото поколение на модела. Ако все още искате Camaro, трябва да побързате до началото на моделната 2024 година. Производството на Camaro в Lansing Grand River Assembly Plant в Мичиган ще приключи през януари 2024 г.

Chevrolet обаче има намерение да отпразнува подобаващо сбогуването с Camaro. Обявен е пакет Collector’s Edition, който ще може да се поръча за Camaro RS и SS от моделната  2024 г., както и за ограничен брой автомобили с оборудване ZL1. Прощалният пакет се предлага само на пазара в Северна Америка. С други думи: само клиенти в САЩ и Канада могат да участват в поръчките. Тиражът, който очаква въпросните купувачи, ще бъде обявен чак през лятото на 2023 г. Първите тийзър изображения (вижте началото на галерията) показват различни нови аеродинамични елементи и нови джанти. Освен това пакетът ще цитира името Panther, под което навремето е разработен първият Camaro. Не се очаква обаче повече мощност за осемцилиндровия мотор.

С края на Chevrolet Camaro след шест моделни поколения историята на Camaro все още не е приключила, твърди вицепрезидентът на Chevrolet Скот Бел. „Въпреки че днес не обявяваме непосредствен наследник, бъдете сигурни, че това не е краят на Camaro.“ Инсайдери предполагат, че и Camaro ще се завърне под формата на електрически автомобил – подобно на онова, което Chrysler вече обяви за моделите Dodge Challenger и Charger.

The post Скоро ще се сбогуваме и с Chevrolet Camaro appeared first on AUTOCLUB.bg.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Dacia Spring отпразнува втората си пролет с нова товарна версия
Следваща публикация Хорнър: Къде да вместим Люис?
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!