VW ID.2all: Бюджетен електрически наследник на Polo за 25000 Евро

Време за четене:2 Минути, 32 Секунди

Електрическият наследник на Polo ще бъде базиран на платформата МЕВ и се очаква на пазара през 2025 г.

Със своите 4,05 метра дължина студията ID.2all е с около 20 сантиметра по-къса от по-големия си събрат ID.3. Спрямо сегашното и за съжаление по всяка вероятност последно издание на VW Polo, електромобилът е почти идентичен на дължина, но е малко по-широк (1,81 метра) и по-висок (1,53 метра), междуосието е 2,60 метра. Моделът ще се базира на платформата МЕВ, но за изненада ще бъде със задвижване на предните, а не на задните колела. Интериорът на ID.2all напълно очаквано е по-просторен от този на сегашния модел с ДВГ, багажникът също е огромен за класа със своите 490 до 1330 литра. За сравнение – при Golf 8 товарното отделение побира от 381 до 1237 литра.

Нов дизайн с ретро елементи

Друг важен момент при ID.2all е стилистиката, която идва да покаже как ще изглеждат бъдещите модели на марката Volkswagen. Сред най-отличителните елементи са приветливото изражение на предната част и класическите задни колонки на покрива, които доста напомнят на първия Golf. Това е първият нов VW, който показва интерпретация на този класически за марката елемент. Очевидно във Волсфбург се учат от грешките си и интериорът демонстрира известно завръщане към класическите бутони и регулатори за най-важните функции, което е похвално и искрено се надяваме да се превърне в тенденция при повечето производители. Тъчскрийнът на средната конзола е с диагонал 12,9 инча.

Модерни глезотийки

Серийният ID.2 със сигурност ще разполага с редица модерни технологии от асортимента на марката, включително Travel Assist с функции за частично автономно движение, IQ.Light-Matrix-LED-фарове, 3D-LED-задни светлини с LED-ивица помежду им, както и седалки с масажна функция. ID.2all е изграден на най-новата версия на модулната платформа за електрически модели (MEB) и е първият автомобил на основата на MEB, който е със задвижване на предните колела: „Ние се възползваме максимално от гъвкавостта на нашата модулна платформа и с версията MEB Entry ще поставим нови мащаби по отношение на технологиите и удобството във всекидневието.“, казват от VW.

Срокове и цени

ID.2all се задвижва от електромотор на предния мост с мощност 166 кВт/226 к.с., като спринтът до 100 километра в час ще се изпълнява за около седем секунди, а максималната скорост ще е 160 км/ч. Капацитетът на батерията засега се пази в сайта, но отсега е обявено, че тя ще може да се зарежда до 80 процента от капацитета си в рамките на 20 минути при зареждане с постоянен ток със 125 к.с. Очакваният пробег с едно зареждане според WLTP вероятно ще е около 450 километра. Всичко казано дотук звучи добре, но няма да се случи чак толкова скоро. ID.2all се очаква да стъпи на европейските пазари през 2025 година, като се очаква базовата цена да бъде под 25 000 евро.

The post VW ID.2all: Бюджетен електрически наследник на Polo за 25000 Евро appeared first on AUTOCLUB.bg.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!