Започнаха продажбите на обновената Toyota Prius

Време за четене:55 Секунди

Японската компания Toyota обяви началото на продажбите в Япония на модела Prius от ново поколение, чиято електроцентрала работи на принципа на паралелния хибрид (HEV)

По-късно се очаква подобен Prius, но вече във версия с плъгин хибрид (Plug-in Hybrid или PHEV). На японския пазар HEV версията на новата Toyota Prius ще се предлага с избор от два задвижващи агрегата, както и с предно или задвижване на четирите колела.

Цената на колата в Япония започва от 2.75 милиона йени или 21 хиляди долара по текущия обменен курс – толкова струва версията с предно задвижване с редови 1.8-литров четирицилиндров двигател.

Същият модел, но със задвижване на всички колела, ще струва 2.97 милиона йени или 22 500 долара. Цените за 2,0-литровата модификация на Toyota Prius HEV ще варират от 3.2 милиона йени ($24 000) за G-версията с предно задвижване до 3.92 милиона йени (почти $30 000) за Z-кит със задвижване на всички колела.

Ще припомним, че представянето на новата Toyota Prius се състоя през ноември 2022 г. Хибридният автомобил от пето поколение е изграден на платформата TNGA.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Комфортен мигач – от 3 на 5 Премигвания 2004-2012г.
Следваща публикация Начален тест стрелки VW,Audi,Seat,Skoda 2003 – 2008г.
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!