66% от хората вярват, че електрическите автомобили имат бензинов двигател

Време за четене:51 Секунди

Електрическите автомобили завладяват пазара през последната година и се очаква това да продължава да се случва все по-сериозно в следващите години. Въпреки това, някои хора все още не правят разлика между колите на ток и конвенционалните автомобили с двигател с вътрешно горене.

Това доказва проучване на Toyota проведено през 2019 година и 2021 година. В него от японската марка питат дали електрическите автомобили разполагат с бензинов двигател. Изненадващо 66% от хората отговарят с „да“, докато само 34% от запитаните отговарят правилно. Интересното е, че резултатите през двете години са идентични.

Объркването на хората явно е огромно и при запитване за това дали хибридните автомобили трябва да се зареждат, за да бъдат карани, 75% от хората отговарят с „да“. Тук все пак може да има малко объркване и хората да не правят голяма разлика между plug-in хибрида и стандартния хибрид, но все пак и двата варианта не се нуждаят от ток, а могат да разчитат само на двигателя си с бензинова или дизелова тяга.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Електрическата Kia EV6 постави световен рекорд на Гинес
Следваща публикация Genesis представи електрически кросоувър с технология като на Porsche
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!