Милионното Peugeot 3008 слезе от поточната линия на завода в Сошо

Време за четене:1 Минути, 29 Секунди

Пет години след лансирането си Peugeot 3008 чества милионния си брой, произведен в завода в Сошо. Един от най-продаваните автомобили на марката, отбеляза милионния автомобил излязъл от поточните линии, в лицето на PEUGEOT 3008 Hybrid.

Най-новото поколение Peugeot 3008 премина границата от един милион произведени автомобила. Още преди пазарното си лансиране моделът печели признанието на експертите. Той получи седемдесет и шест награди в цял свят, включително престижното отличие Автомобил на годината в Европа за 2017 г.

Във Франция Peugeot 3008 е лидер в своя сегмент още от първия си месец на пазара. В Европа моделът заема второ място в SUV сегмента през 2021 г. Peugeot 3008 държи силни позиции и в Южна Европа, където е на първо място в продажбите в Португалия и на второ в Италия и Испания.

Европейските продажби представляват 65% от общите продажби на Peugeot 3008. Извън Европа неговите основни пазари са Турция, Израел, Япония и Египет. Над 80% от продажбите на Peugeot 3008 са версии с автоматична скоростна кутия, а почти 38% са с по-високите нива на оборудване, което идеално илюстрира препозиционирането на PEUGEOT към луксозния сегмент.

Peugeot 3008 предлага системи в помощ на водача от най-ново поколение, както и Peugeot i-Cockpit® с нов висококачествен дисплей и нов 10-инчов сензорен екран с висока резолюция. Моделът е идеалното въплъщение на стратегията „Силата на избора“ с предложения за plug-in хибридни двигатели със задвижване на две или четири колела и двигатели с вътрешно горене, съчетавайки ефективност и удоволствие зад волана.

Peugeot 3008 печели клиентите благодарение на динамичните си качества и отличителен, модерен екстериорен дизайн. Интериорът с i-Cockpit® предлага технологична и уютна атмосфера – една много различна среда, в която клиентите се чувстват удобно и която постига едно от най-високите нива на удовлетвореност в Европа.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Щракнаха електрическия камион на Tesla докато се зарежда
Следваща публикация Електрическото комби на Porsche заряза кросоувър стайлинга
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!