Илон Мъск обясни защо новата Tesla се бави

Време за четене:1 Минути, 6 Секунди

Ръководителят на Tesla Илон Мъск обясни забавянето на пускането на нови модели на марката – по-специално на електрическия камион Tesla Semi. Той сподели причините в Twitter, отговаряйки на въпрос защо компанията Pepsi очаква Semi да бъде доставен до края на годината, въпреки че началото на производството бе официално отложено за 2022 г. Мъск поиска да не се придава голямо значение на съобщението на Pepsi, но също така говори за проблемите, пред които е изправена Tesla.

Според Мъск в момента компанията не е в състояние да произвежда "допълнителни автомобили в големи количества". Подобно на повечето автомобилни производители в света, Tesla трябва да се справи с недостига на електронни компоненти и да коригира производствените планове. В случая с Tesla ситуацията се влошава и от проблеми с доставката на батерии.

За да смекчи щетите, Tesla разшири списъка си с доставчици на батерии за електромобили. В допълнение към Panasonic, компанията е сключила договори за доставка с LG Energy Solution и CATL и е започнала собствена разработка на батерии.

Ще припомним, че електрическият камион Tesla Semi беше представен през 2017 г., но все още не е влязъл в серийно производство. Производителят се надява да пусне масовото сглобяване на модела не по-късно от 2022 г. Миналата седмица обаче шефът на Pepsi заяви, че очаква първите доставки на Semi през четвъртото тримесечие на тази година.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Знаете ли какво е общото между суперколата Jaguar XJ220 и евтиния Rover 400?
Следваща публикация Най-големият самосвал в историята на СССР
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!