Автомобилът на Apple ще изглежда така!

Време за четене:1 Минути, 23 Секунди

Дизайнерите на компанията Vanarama от Великобритания представиха своята визия за колата Apple, за която самият технологичен гигант все още не дава официална информация. Интересното обаче е, че за разлика от други подобни рендери, външният вид на модела не е просто плод на въображението на британците.

Той е базиран на реални патенти, а авторите дори са посочили номерата на документите, на които са се позовали при изчертаването на детайлите. Резултатът е кросоувър модел с футуристичен вид и характерния за британците десен волан. Много от специалистите от Европа са на мнение, че форм факторът на автомобила е почит към тенденциите на пазара, където кросоувърите властват днес.

Други детайли, за които все още няма патенти, са направени в стила на различни джаджи на Apple. Например, предната решетка е проектирана да напомня за вентилационните отвори на компютъра Mac Pro, а вдлъбнатите дръжки – за страничните бутони на iPhone.

Според патентите прозорците и задните врати, които се отварят срещу посоката на движение, са нарисувани, почти лишени от колони, но колелата с логото на Apple и оптиката са плод на въображението на дизайнерите.

В салона има един-единствен гигантски екран, на който водачът и пътниците ще могат да персонализират информацията, както им е удобно. Това вече е ясно от патентите. От дясната страна художниците са поставили овален волан с една дебела "спица", в която е интегриран друг малък дисплей, отговорен за вградения асистент Siri.

Що се отнася до самата компания Apple, оттам съобщиха за преговори с Toyota, както и с южнокорейските SK Group и LG Electronics, но все още няма официална информация за бъдещия нов продукт. Според слуховете серийното сглобяване на колата на Apple може да започне още през 2024 година.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Употребяваните автомобили продължават да поскъпват! Докога?
Следваща публикация И Mercedes-Benz е заподозрян в изкривяване на резултатите от тестовете на дизелови двигатели
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!