Потребителите на Apple CarPlay са изложени на риск

Време за четене:1 Минути, 6 Секунди

След като iPhone-ите получиха актуализация на операционната система до iOS 15, се оказа, че използването на CarPlay е рисково. Проблемът се крие в контролите на силата на звука и ако при слушане на музика шофьорът е избрал сила на звука, която е най-комфортна за него, тогава ситуацията със сигналите за звънене става много неприятна.

Следователно, след получаване на телефонно обаждане или текстово съобщение, шумът на известията ще бъде безумно висок, което може напълно да шокира водача и да доведе до фатални последици. Съобщава се, че потребителите на CarPlay вече са започнали да се оплакват от проблема.

Не много отдавна потребителите на CarPlay започнаха да се борят с контролите на силата на звука в колите си поради грешка в Waze, но актуализациите, пуснати от компанията, собственост на Google, изглежда са решили проблема.

От друга страна, някои от тези, които в момента изпитват тази странна звукова грешка, все още имат инсталиран Waze на своите смартфони iPhone. Така че на теория най-новите актуализации на iOS може да не са непременно виновникът този път, тъй като проблемите могат да бъдат причинени от приложения като Waze.

За съжаление, нито Waze, нито Apple са коментирали проблема, така че остава да чакаме някаква допълнителна информация, която би могла да помогне на потребителите да се справят с претрупването на звука, което сега измъчва CarPlay.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Honda подготвя новия ZR-V
Следваща публикация Lada се отказва от Niva с 5 врати
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!