Китайците показаха автомобил с много необичайна каросерия

Време за четене:49 Секунди

Оригиналността и изключителността на този автомобил от китайската компания QEV Auto се крие в използването на т.нар. активна аеродинамика. В зависимост от скоростта елементите на "опашката" на тялото променят позицията си и заемат такава, която ще бъде оптимална в конкретната ситуация.

Екстериорът е разработен от Карлос Турон от небезизвестното ателие Bertone, който не само въплъщава законите на активната аеродинамика в метала, но и го подобрява допълнително с помощта на полупокрити задни колела и с, елементарно на пръв поглед, гигантско антикрило.

И въпреки че това са само данните на китайците, характеристиките на китайския суперавтомобил QEV Auto показват, че колата може да ускори до първите 100 км/ч за 2 секунди, а до 200 километра в час – за 4 секунди. В същото време не е посочено какъв е силовия тракт (хибриден или изцяло електрически).

Според разработчиците колата е подходяща както за писта, така и за използване по обществените пътища. Що се отнася до цената, обявената стойност е 1 милион юана (136 000 евро).

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация 800 коня за Mercedes-Maybach GLS
Следваща публикация Тествахме най-мощното серийно Peugeot
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!