Автомобилите Hyundai имат сериозни проблеми

Време за четене:1 Минути, 29 Секунди

Корейският производител на автомобили, който се бие в гърдите с надеждността на своите автомобили, изглежда не може да се справи с все по-честите проблеми, особено през последната година. В началото на 2021 г. компанията направи една от най-скъпите сервизни акции, като трябваше да изтегли 82 000 електрически превозни средства, включително европейската версия на Hyundai Kona, за потенциални пожари в батерията.

Сякаш това не беше достатъчно лошо, защото малко след това Hyundai се сблъска с ново изтегляне, засягащо близо половин милион коли. И точно когато Hyundai смяташе, че всички проблеми са решени, марката се сбласка с нов проблем – този път свързан с обтегачите на предпазните колани, които могат да експлодират. За щастие изтеглянето сега е в по-малък мащаб от предишните две и засяга само 978 автомобила, включително най-новите Hyundai Elantra , Elantra HEV, Venue и Genesis GV80 и GV70. Информацията е на carbuzz.

По-конкретно проблемът е свързан с това, че предните обтегачи на предпазните колани от страната на водача и пътника могат да експлодират по време на катастрофа. Hyundai потвърди, че засегнатите автомобили имат обтегачи, снабдени с "пиротехнически патрони", които биха могли да експлодират в случай на сериозна катастрофа, което от своя страна може да причини повече щети, а в екстремни случаи дори смърт поради разпръснати метални фрагменти из целия салон, почти като ръчна граната.

В един докладван случай експлодиращите обтегачи детонират по време на инцидент, изпращайки метални фрагменти из цялата кабина, като някои части действително пробиват крака на пътника. Не е ясно колко сериозно е нараняването. Понастоящем Hyundai подготвя дилърите за замяна на дефектната част и се очаква да изпрати уведомителни писма до тези клиенти на 10 декември 2021 г. И въпреки че броят на проблемните автомобили засега е малък, то, според експертите, това може да е тиктакаща бомба със закъснител, буквално.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Kia също се отказва от двигателите с вътрешно горене
Следваща публикация Ferrari показа ексклузивен суперкар с V12
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!