Pepsi получава първите електрически камиони на Tesla до края на годината

Време за четене:52 Секунди

Изпълнителният директор на Pepsi направи интересен коментар, свързан с електрическите камиони на Tesla и заяви, че очаква първите доставени екземпляри до края на годината. Припомняме, че от Pepsi бяха едни от първите поръчали Semi при дебюта му през 2016 година и не е изненада, че именно едни от първите произведени бройки ще отидат при тях.

По-интересното е, че според последните изнесени данни от Tesla, производството на влекача няма да започне поне до 2022 година, поради проблеми свързани с доставката на части. От компанията не уточниха точно кои компоненти са проблемни, но съдейки по ситуацията в световен мащаб, Tesla не е единствената компания, която изпитва затруднения.

Общата поръчка на Pepsi е за 100 броя от Tesla Semi, а през март месец от компанията обявиха, че ще получат първите 15 броя до края на тази година, за да превърнат завода си в Калифорния във фабрика с нулеви вредни емисии. Припомняме, че по първоначалните данни от 2016 година, Tesla Semi трябваше да влезе в производство през 2019 година, а датата претърпя няколко промени през годините.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Ето го новото Ford Mondeo
Следваща публикация Продава се Mitsubishi Galant с тунинг от… AMG
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!