Няколко неща по един употребяван автомобил, които ако ги забележите е по-добре да се откажете от покупката

Време за четене:1 Минути, 14 Секунди

Купуването на употребяван автомобил винаги е лотария. От незнание или пък нарочно, никой няма да ви даде пълната информация за техническото състояние и проблемите на конкретния екземпляр, но германските експерти от ADAC правят списък списък с основните неща по един употребяван автомобил, които ако ги забележите е по-добре да се откажете от покупката.

Първото нещо, което трябва да направите, е да вдигнете колата на подемник и да я погледнете отдолу – изгнили прагове и дъно са основната причина да откажете да купите такава кола. Голямо количество кит по каросерията (открива се с помощта на магнит) също трябва да е показател, че тази кола не е за вас.

Неправилно подравнените ъгли на колелата, могат да се дължат на липса на реглаж, но може и да са признак за сериозна катастрофа. Ако забележите несъответствие в сходимостта на колелата, също трябва да се въздържате от покупка.

А пушещ двигател и "хъркаща" скоростна кутия най-често означават скъп ремонт. Когато купувате употребявана кола, трябва да проверите нейната история – често има случаи, когато автомобил, възстановен след тежка катастрофа, се пуска за продажба. Това обаче е най-трудното нещо.

Иначе, премахнати катализатори са сигурен знак за гаражни доработки и че, колата е била карана грубо и агресивно. Също така, е силно непрепоръчително да купувате кола, която е била такси.

И не на последно място: ADAC често публикуват списъци с препоръчителни марки и модели автомобили втора употреба в зависимост от цената, която сте готов да платите. Ние също ви ги показваме редовно.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация BMW оправи ускорението на M550i със софтуерен ъпдейт
Следваща публикация Искате 4-годишна кола на старо? Вижте кои са препоръчителните модели
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!