Какъв е оптималният пробег за продажба на употребяван автомобил

Време за четене:1 Минути, 2 Секунди

Добре известен факт е, че една част от автомобилите, които се продават на вторичния пазар у нас, са с неверни показания на километражите си. В Германия обаче подобно деяние е криминализирано и се прави далеч по-рядко.

Освен това, тези манипулации обаче все по-често могат да се проверят, тъй като при новите електронни километражи, много от показанията се съхраняват не само в уреда, отговарящ за дисплея пред водача, а и в други електронни модули.

Независимо дали километрите са реални или не, е факт, че показанията на таблото имат огромно влияние върху купувачите. Знаете ли обаче колко трябва да показва километражът на един употребяван автомобил преди той да бъде продаден? Отговор на този въпрос ни дава едно германско проучване.

Според него колите трябва да се продават след като изминат разстояние в интервала 150 000 – 200 000 километра. Изследването е направено след допитване до 77 000 германски водачи на пътни превозни средства. 51% от анкетираните заявяват, че сменят колата си на всеки 3 до 4 години.

Що се отнася до пазара на употребявани автомобили в Германия, то проучването показва, че най-ликвидни са именно тригодишни автомобили, които са с пробег от 140 000 километра, което в Германия се смята за нормално каране (50 000 километра на годишна база).

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Индийското Suzuki Baleno е най-опасната нова кола (ВИДЕО)
Следваща публикация Toyota представи новото Aygo X
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!