Автомобили от различни марки блокираха зарядни станции на Tesla

Време за четене:1 Минути, 42 Секунди

В началото на тази седмица от Tesla разрешиха зареждането на автомобили от други марки на така наречените „суперчарджъри“, а промените вече предизвикаха някои проблеми на станциите за зареждане.

Поради първоначалния замисъл на зарядните станции, а именно само автомобили от марката Tesla да бъдат зареждани на тях, кабелите са с точната дължина, за да достигат до задния ляв калник, където са разположени портовете за зареждане на всички модели на Tesla.

I can already imagine the charging nightmare with the stalls for diff manufacturers pic.twitter.com/Kbim87b20C

— Michael Hsu (@hsumacher) November 1, 2021

Това разположение, обаче не важи при всички автомобили. Както можем да видим от схемата на Michael Hsu, това е валидно само при Peugeot, Citroen, DS, Opel, Hyundai Ioniq, Volvo и Polestar. При останалите марки, портовете за зареждане са разположени на различни панели, включително от лявата и дясната страна на предната част, под емблемата отпред или пък от противоположната задна част.

If an ID.3 for example wants to charge, it has to park in a position blocking the charge and parking slot to its left. Teslas can’t charge there and two stalls are blocked by only one car. pic.twitter.com/E6bGcBl4y3

— Fabian Laasch ⚡️🔋 (@FabianLaasch) November 2, 2021

И докато това не изглежда като голям проблем на пръв поглед, то се оказва, че за краткия период от една седмица, десетки електромобили от други марки запушват зарядните станции на Tesla, като заемат едно място, а всъщност използват кабела от зарядна станция на съседното място и го правят неизползваемо за зареждане. Както може да видите на схемата, ако ID.3 зарежда на място 1B, то взима кабел за зареждане от станция 1A и по този начин блокира 1А, ако там трябва да се включи електромобил. Други водачи пък съвсем не спазват обособените места за паркиране, като например това Audi E-Tron.

@elonmusk can you remove supercharger access for #audi drivers? They cannot read and their chargeport is located in a stupid spot. pic.twitter.com/2tfHht9Twp

— Professeur Tournesol (@sjoerd87777991) November 2, 2021

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Как се разшифрова модерният напоследък регистрационен номер 1312
Следваща публикация Шофьор на Nissan “открадна” паркомясто, но си получи заслуженото (ВИДЕО)
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!