Индийското Suzuki Baleno е най-опасната нова кола (ВИДЕО)

Време за четене:52 Секунди

Независимата латиноамериканска организация NCAP, която е специализирана в тестове за автомобилни катастрофи за Латинска Америка, публикува резултати от краштестове за компактния хечбек Suzuki Baleno. Според резултатите от теста моделът получава нула точки от четири възможни.

Става дума обаче за Baleno-то, произведено за Индия, защото европейската версия получи четири от пет звезди в краш теста на Euto NCAP. Това се дължи на съществената разлика в основното оборудване на двата автомобила.

Експертите отбелязват, че Baleno-то, правещо се в Индия, е оборудвано само с две предни въздушни възглавници, така че при страничен удар водачът и пътникът ще останат практически незащитени.

Освен това стандартното оборудване на модела не предвижда система за динамична стабилизация. И накрая, експертите съветват да не се монтират детски седалки в купето поради високия риск от нараняване на от т.нар. камшичен удар при инцидент.

Suzuki Baleno не беше единственият компактен автомобил, който получи ниска оценка от Latin NCAP. Например, малкият хечбек Toyota Yaris спечели само една звезда от четири при краш тестове поради липсата на системи за безопасност в основната си конфигурация.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Германците искат ограничение на скоростта по магистралите, но новите властимащи го смятат за ненужно
Следваща публикация Какъв е оптималният пробег за продажба на употребяван автомобил
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!