Renault представи електрическа “баничарка”

Време за четене:57 Секунди

По-рано тази година от Renault представиха новото Renault Kangoo в няколко версии, сред които пътническа и товарна, задвижвани от бензинов и дизелов двигател, а сега от френската марка представиха и електрическата версия на един от най-продаваните лекотоварни модели в Европа.

Новото Kangoo E-Tech се различава от конвенционалните модели с двигател с вътрешно горене единствено по предната решетка, под емблемата на която е интегриран и порта за зареждане.

От гледна точка на задвижването, електрическата „баничарка“ разчита на електромотор с мощност от 121 конски сили и максимален въртящ момент от 245 нютон метра. Батерията е с капацитет от 45кВч и позволява изминаването на 300 километра с едно зареждане.

При стандартното 11кВ зарядно, което от Renault предлагат, зареждането отнема близо 4 часа за заряд от 15 до 100 процента, а при най-мощното 80кВ, включването на колата в контакта за 30 минути ще добави 170 километра пробег.

Батериите са монтирани по продължението на пода, но това не оказва влияние върху товарното пространство, което е идентично с това при моделите с конвенционални двигатели. В близко бъдеще от Renault ще представят и дълга база с увеличено пространство за товарене.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Audi S8 запази мощността си, но промени визията си
Следваща публикация ЗиЛ-131: Защо за времето си конструкцията на съветския военен камион е уникална?
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!