Cadillac-ът на Байдън зарежда на обикновена бензиностанция

Време за четене:1 Минути, 0 Секунди

Тези дни в Глазгоу се провежда Световната конференция на ООН за климата, в рамките на която ръководителите на 120 държави и правителства изнасят своите доклади. Президентът на САЩ традиционно обикаля света в компания със своя специален модел Cadillac. Тази кола, чието име е "The Beast", бе засечена в Единбург, на 70 км от Глазгоу, на обикновена бензиностанция.

Целият президентски кортеж спря на тази бензиностанция. Невъзможно е да се разбере дали самият Джо Байдън е бил в лимузината. Местният жител Гарет Маки, който е направил кадрите и ги публикува в Туитър, се шегува: ако приближите кадрите, можете да видите как челюста на Байдън увисва, когато вижда британските цени на горивата. Един литър бензин там сега струва 3.40 лв.

Автомобилът на президента на Съединените щати, според някои доклади, е оборудван с дизелов двигател, който консумира почти 30 л/100 км. А дизелът във Великобритания е дори по-скъп от бензина – 3.50 лв за литър.

Настоящият Cadillac Beast е наследен от Байдън от неговия предшественик Доналд Тръмп. Точните технически данни не са оповестени, но се знае, че автомобилът е базиран на шаси от голям пикап на GMC. Корпусът на лимузината е тежко брониран. Тегло – повече от 9000 кг.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Tesla позволи на други електромобили да зареждат на техни станции
Следваща публикация Доставките на най-новия Nissan GT-R50 най-после започнаха
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!