ТОП 10 на употребяваните коли в БГ: Golf, Passat, немски премиуми и един Opel за цвят

Време за четене:1 Минути, 19 Секунди

Добре известен факт е, че българинът (основно поради финансови причини) предпочита употребявани автомобили. Продажбите на коли "нов внос" са в основата на българския автомобилен пазар. Разглеждайки статистиката на КАТ направихме една класация, показващи ни какви точно употребявани автомобили предпочита българският купувач.

Интересно е, че заради манталитет или пък нещо друго, у нас немските премиум автомобили са на почит. Вездесъщият Golf обаче все още не изпуска лидерската позиция. Съдейки по информацията за дестте месеца на тази година можем да заключим, че у нас най-продаваните автомобили са Passat, немски премиуми и един Opel за цвят.

Любопитно е още, че минивановете, които все повече губят позиции на Запад, у нас се продават добре. За това говори десетата позиция в класацията ни, която се заема от Volkswagen Touran с 2539 автомобила от началото на 2021 година. Деветото място е за петата серия на BMW с почти 3000 автомобила (2918 бр.).

На осмо място се нарежда въпросният Opel. Става дума за модела Astra от който са продадени 3233 бройки от началото на годината. Следват две Audi-та – A3 (3577 бр.) и Audi A4 (3676 бр.). Петата позиция се заема от Mercedes-Benz E-Klasse с 3778 броя, а четвъртото място е за любимата на младежите трета серия на баварците (3745 бр.).

И така, стигаме до призовата тройка. Своеобразният бронзов медал се държи от Mercedes-Benz C-Klasse с продадени 4101 бр., а пред него са двата най-популярни модела у нас при употребяваните автомобили, които са дело на Volkswagen. Става дума за Passat (4213 бр.) и за вездесъщият VW Golf, който държи лидерската позиция с 6599 бр.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Запознайте се с най-новата „електричка“ на Volkswagen
Следваща публикация Употребяваните коли в БГ: Golf, Passat, немски премиуми и един Opel за цвят
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!