Почти като при “соца”: Три години чакане за наточен Chevrolet Corvette

Време за четене:1 Минути, 30 Секунди

По-възрастните водачи на моторни превозни средства добре си спомнят времената, когато за нов автомобил се чакаше с години. Сега, предвид липсата на чипове, коронавирусната пандемия и популярността на новия Chevrolet Corvette Z06, в САЩ се получава нещо подобно.

Всеки, който желае екземпляр от наточения Z06 трябва да внесе депозит в размер на 1000 щатски долара и да чака… поне три години. Ще припомним, че наскоро към базовия Corvette Stingray наскоро се присъедини и наточен вариант с индекс Z06, който бързо стана невероятно популярен.

Служител в един от най-големите дилъри на Chevrolet в Съединените щати разказа, че техният екип по продажбите вече приема гаранция от 1000 долара за новия Z06 и за броени дни е успял да съберат 1087 предварителни поръчки. Като се вземе предвид квотата, това означава, че времето за изчакване на новия Corvette вече е надхвърлило три години.

Участниците в MidEngineCorvetteForum отбелязват, че клиентите понякога променят решението си и си връщат депозитите, така че времето за изчакване може да бъде намалено. Това обаче е по-малко вероятно, защото интересът е огромен. Търговецът на Corvette в Атлантик Сити, Ню Джърси, помоли клиентите си да спрат да се обаждат за Z06, тъй като отделът по продажбите вече не е в състояние да обработва заявки за предварителна поръчка на наточен Corvette.

Ако всичко върви по план, производството на Z06 трябва да започне през лятото на 2022 г., но непредвидимата ситуация с недостига на микроелектроника и ограниченията поради пандемията на коронавирус лесно могат да направят неприятни корекции в сроковете.

Суперавтомобилът със средноразположен двигател от осмо поколение в модификацията Z06 разполага с 5.5-литров атмосферен V8 двигател с мощност 670 конски сили, заимстван от състезателния Corvette C8.R. Наточената версия ускорява до 60 мили (97 километра) в час за 2.6 секунди, с 0.3 секунди по-бързо от обикновения Corvette Stingray.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Като при “соца”: Три години чакане за наточен Chevrolet Corvette
Следваща публикация Skoda възобновява производството на автомобили
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!