Кои дефекти не са важни при покупката на употребяван автомобил

Време за четене:1 Минути, 42 Секунди

Към купуването на употребяван автомобил трябва да се подхожда сериозно и отговорно, но също така не трябва да изостряте вниманието си върху някои дребни дефекти, които можете да поправите сами или за малко пари. Съветите, които споделяме с вас, най-вероятно са добре познати на по-опитните водачи, но пък ще са полезни за онези млади шофьори, на които за първи път им предстои покупка на употребяван автомобил.

Експертите съветват да не се плашите от наличието на черно масло в двигателя, както и от стари филтри, което може косвено да показва, че продавачът не се опитва да подготви колата за продажба, а черното масло говори, че то си върши работата и "отмива" нагарите от повърхността на цилиндрите и буталата. По време на диагностиката е необходимо да се съсредоточите върху силовия агрегат, скоростната кутии и окачването.

Дефектното предно стъкло (с шупла) също не е основна причина за отказ от покупка, освен ако пукнатината не се намира пред очите на водача, тъй малки пукнатини от камъчета се оправят срещу скромна сума. Не се притеснявайте и от замъгляване на фаровете, тъй като процедурата по полиране не изисква много пари, а можете да си я направите и сами.

Ако колата е претърпяла лек удар, е необходимо да разберете дали колизията е била наистина лека. Трябва да се провери геометрията на автомобила и да се прегледат т.нар. "хармоники на роговете". Ако те са изправни, то поправката на детайла е възможна и няма смисъл да се притеснявате заради нея. Не е желателно обаче да се купуват превозни средства с корозивни зони.

Повечето от дефектите в интериора на автомобила също не са страшни. Става дума за износена тапицерия, повреден волан и лост на скоростите. У нас има доста добри автомобилни тапицери, които ще оправят тези недостатъци. Ако обаче проблемите са по-арматурното табло или по пластмасовите детайли в салона, то ремонтът е по-скъп и по-сложен. Ако се сещате за още дефекти, които не са важни при покупката на употребяван автомобил, то не се колебайте да ги споделите в коментарите.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация В Ню Йорк готвят солени глоби за шумните автомобили
Следваща публикация Звезда на Интер се появи със стар Fiat Panda на тренировка (ВИДЕО)
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!