Mercedes представи куриерски бус от бъдещето

Време за четене:1 Минути, 17 Секунди

Mercedes представи концепт, базиран на последното поколение eSprinter, който има за цел да покаже как може да се „подобри качеството на живот и пътна безопасност в градовете, да се защити климата, да се запазят ресурси и да се подобри здравето и безопаснотта на водача.“

На пръв поглед бусът изглежда идентичен с обикновения електрически Sprinter, изключвайки различната разцветка, но при по-внимателно вглеждане можем да открием допълнително поставени соларни панели на покрива, които генерират до 850W. Тази енергия не отива директно в батерията, а служи за климатика, охлаждане на товарното пространство, зареждане на инструменти, лаптопи или смартфони.

Климатичната система също е подобрена, за да доставя топлина където е най-нужно, поради честото отваряне и затваряне на вратите. Така например освен подгряване на седалките и волана, електрическият Sprinter разполага и с подгряване на коланите.

Долната част на модела пък е сглобена от рециклирани материали като полипропилен и използвани гуми, докато пък разделението между кабината и товарното отделение е направена от рециклируеми и биоразградими материали.

Интересното е, че електрическият бус е оборудван и с филтър за твърди частици, което няма никаква логика при задвижването с батерия, но от Mercedes споделят, че той улавя частици от други автомобили. Все пак има и друг филтър, който пък се използва когато бусът се зарежда или шофира.

Специалният eSprinter се е сдобил и с камери вместо огледала, а традиционната плъзгаща се врата е заменена от единична врата с двойно автоматично отваряне. От Mercedes споделят, че работят и над MBUX системата, за да работи с различни Android приложения за улеснение на логистичните компании.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Най-наточеният Corvette C8 дебютира с 670 конски сили
Следваща публикация Илон Мъск става най-богатият човек в света (трилионер) , а Tesla – най-скъпата марка автомобили
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!