Невероятно, но факт: Почти всички УАЗ-ки минават на ток

Време за четене:49 Секунди

Висши представители на УАЗ говориха за перспективите за развитието на линията електрически превозни средства на марката. От тези изказвания стана ясно, че компанията възнамерява да премине към електрическа тяга и това важи за почти цялата ѝ моделна гама.

В представения доклад се казва, че бъдещето на УАЗ вече ще бъде свързано изключително с електрическия транспорт. Бъдещите автомобили ще бъдат базирани на технологията, разработена от чешката компания MV Motors. Тя вече е внедрена в два електрифицирани автомобила UAZ Hunter, които получиха името Spartan EV.

Досега обаче тези електрически всъдеходи не само не са пуснати в производство, но дори не са тествани истински. Въпреки това главният конструктор на завода Олег Крупин представи план за внедряване на производството на такива електрически превозни средства в съоръженията на УАЗ.

Интересно е още, че компанията не предвижда нови модели. "Говорим за пълноценна платформа, която може да бъде адаптирана към нашите модели", казва Крупин. Не стана ясна и съдбата на култовата "Буханка", която явно няма да се електрифицира.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Знаете ли кои са най-популярните коли от филмите на ужасите
Следваща публикация Нови подробности за G-класата на боксьора Олександър Усик
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!