Знаете ли кои са най-популярните коли от филмите на ужасите

Време за четене:1 Минути, 6 Секунди

Пикапите на Ford F-Series се появяват най-често във филми на ужасите. До това заключение стигнаха експертите от Bristol Street Motors, след като гледаха най-добрите 50 филма на ужасите, включени в класацията на Empire Online. Изследването, проведено в навечерието на Хелоуин, разглежда около 690 коли от тези филми.

Първенецът, пикапите на Ford са герои в 13 филма от 50. Най-често такива автомобили са заснети във филми от категория B (нискобюджетни филми). Например тази кола може да се види във филма от 1986 г. „Максимално ускорение“ на Стивън Кинг.

На второ място е американският седан Ford Crown Victoria, а тройката се допълва от Cadillac Fleetwood. Следват пикапът Chevrolet C/K и Ford Custom. В челната десетка влизат още: Ford LTD Country Squire, Volkswagen Beetle, Ford Escort, Ford Mustang и Ford Transit.

Авторите на изследването са изненадани от появата на Volkswagen Beetle в този списък. Но тази кола се появява в седем от 50-те най-популярни филми на ужасите. По-специално, "Бръмбарът" може да се види във филма "The Shining", режисиран от Стенли Кубрик.

Наградата за марка, която най-много е участвала във филми на ужасите в крайна сметка отиде при Ford. Автомобилите от тази марка са се появявали във филмите 113 пъти. На второ място е Chevrolet, а на трето – Volkswagen.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Новият SUV на Alfa Romeo ще се забави … отново
Следваща публикация Невероятно, но факт: Почти всички УАЗ-ки минават на ток
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!