Още 195 000 стари автомобила Volvo имат животозастрашаващ проблем

Време за четене:1 Минути, 6 Секунди

Volvo провежда мащабна кампания за изтегляне на автомобили в сервизите, която засяга 194 546 автомобила от моделите V70 и XC70, произведени между 22 февруари 2000 г. и 4 май 2007 г. Причината за изтеглянето е фатален инцидент: установено е, че въздушната възглавница е избухнала и е "изстреляла" по водача конструктивни елементи. Подобен дефект по-рано се наблюдаваше при въздушните възглавници Takata, но този път проблемът възникна с възглавниците на компанията TRW, която е част от концерна ZF.

Експертите по безопасността на Volvo са установили, че въздушните възглавници TRW може да не се разгънат правилно, ако превозното средство се използва в продължителни периоди от време във влажен климат: при тези условия някои компоненти се унищожават. При задействане на перфоратора въздушната възглавница се спуква и метални фрагменти се разпръскват във всички посоки, рискувайки да ударят водача или пътниците.

Ще припомним, че шведската марка вече направи най-голямата сервизна акция в своята 93-годишна история. Това се случи миналата година и, както този път, проблемът касаеше опасения за сигурността.

Тогава повече от два милиона превозни средства бяха изпратени до сервиза по целия свят заради дефектни колани. Прегледът засегна моделите S60, S60L, S60 Cross Country, V60, V60 Cross Country, V70, XC60, XC70, S80 и S80L, произведени между 2006 и 2019 г., където стоманеният кабел за предните колани се износва и спира да функционира правилно.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Полицията изпрати глоба на мъж, след като камера снима жена с надпис на тениска, подобен на номера на колата му
Следваща публикация Обирджии не успяха да избягат от местопрестъплението с BMW iX3 (ВИДЕО)
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!