Германците отново “мотаят” Tesla: Заводът в Берлин отлага началото на производството

Време за четене:58 Секунди

Германският завод Tesla Giga Berlin отново се забавя със стартирането на пълноценно производство. Според Ройтерс, компанията е изправена пред допълнителни юридически затруднения. Както се оказа, началото на производството през ноември може да не се състои. Според неофициална информация вероятно датите ще бъдат отложени за началото на 2022 г.

Поводът за това е свързан с регионалното министерство на околната среда, което ще проведе поредна консултация по въпросите на околната среда. От 2 до 22 ноември ще бъдат разглеждани жалби от обществеността относно монтажната площадка на Tesla, след което правителството ще издаде разрешение за пълната експлоатация на Giga Berlin.

Интересно е, че дори ако необходимите документи бъдат получени до края на тази година, електрическите превозни средства пак няма да имат време да стигнат до своите клиенти, тъй като трябва да преминат още няколко теста за хомологация. Така че, каквото и да се случи, електрически автомобили по-рано от началото на следващата година няма да излезнат от новия завод.

Компанията на Илон Мъск никога не е изпитвала подобни правни проблеми. Създава се впечатлението, че германското правителство умишлено забавя всички процеси. В момента в Германия се предлага китайско производство на Tesla – електромобили, които се произвеждат в Giga Shanghai.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Какво мисли Путин за електромобилите
Следваща публикация Tesla разкри колко често се блъскат автомобилите ѝ
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!