Volkswagen с рекорд на Гинес

Време за четене:1 Минути, 16 Секунди

Volkswagen ID.4, първият електрически кросоувър на германската марка, постави нов рекорд на Гинес. Информацията е от Volkswagen, които публикуваха в Twitter, че ID.4 е получил титлата електрически автомобил, изминал максималното разстояние през територията на една държава. Става дума за САЩ, където колата измина 56 300 километра, прекоси 48 щата и посети 628 представителства на Volkswagen. Общо пътуването отне около три месеца.

За волана на Volkswagen ID.4 беше шофьорът Райнер Зетлов, специалист по бързо пътуване на дълги разстояния, който бе придружаван от фотографа Дерек Колинс. За 97 дни пътуване те направиха 208 спирания на зарядните станции Electrify America, най-голямата мрежа в Съединените щати, със 650 станции и 2 800 отделни терминала.

Volkswagen не разкрива характеристиките на рекордния електрически автомобил, но е вероятно за пътуването да е избрана версията за дълги разстояния с батерия от 77 киловатчаса. Той осигурява на кросоувъра до 522 километра пътуване без презареждане според цикъла WLTP, а с експресно зареждане запасът може да се попълни с 320 километра за около половин час.

Пътуването на ID.4 беше наблюдавано онлайн, като местоположението се актуализираше на всеки 15 минути. Почти три месеца по-късно електрическият автомобил се върна в Хърндън, Вирджиния, където го чакаше представител на Книгата на рекордите на Гинес със сертификат.

Ще припомним, че миналата седмица рекорд на Гинес бе поставен от друг автомобил без двигател с вътрешно горене. Toyota Mirai измина най-дългото разстояние без зареждане за електрически автомобили. За два дни седанът измина 1 360 километра, надхвърляйки автономния пробег по „паспорт“ повече от два пъти.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Шофьор на Lamborghini обърка газта със спирачката и се озова в езеро
Следваща публикация Новата Kia Sportage ще „дебютира“ за трети път следващата седмица
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!