TUV: Тези 5 “джипки” не се нуждаят от ремонт дори след 500 000 км

Време за четене:53 Секунди

Германската организация за технически контрол TÜV публикува нов интересен рейтинг на автомобили с повишена проходимост, които според немците, не се нуждаят от ремонт дори след 500 000 км.

Водач в списъка е BMW X3. Най-успешните модификации от този модел са версиите с шестцилиндрови агрегати от серията M4. Именно тези мотори са в състояние да изминат 500 хиляди километра, без да изискват основен ремонт.

Японският кросоувър Mitsubishi Outlander с двигатели 4G69 и 4G63 е колата, която специалистите класират на второ място. Това, което обаче се отбелязва в анализа е, че наред с отличните двигатели, Outlander има не особено надеждно окачване.

Третото място заема Toyota RAV4. Автомобилите от тази марка винаги се отличават със своята надеждност, но що се касае до най-надеждните двигатели, то си струва да изберете кола с мотори с моделно обозначение 1AZ-FE и 2AZ-FE.

Четвъртото и петото място са разделени от Toyota Highlander и Lexus RX300. Най-успешният двигател за тези автомобили е бензиновият монор 1MZ-FE. При добро обслужване той изминава дори повече от 500 хиляди километра без ремонт.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация УАЗ представи новата “Буханка” – с климатик и ролбари
Следваща публикация В Австралия спряха доставка на коли заради… “миризливки”
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!