Новата супер кола на Audi – двигател от Lamborghini или електромобил?

Време за четене:1 Минути, 10 Секунди

Според германските специализирани медии следващото поколение на суперколата Audi R8 ще представлява напълно нов автомобил, който може да получи хибриден силов тракт на базата на 4.0-литров V8 битурбо двигател от Lamborghini Urus, чиято мощност ще достигне 700 конски сили.

Германските журналисти обаче имат и втора версия по темата. С промяната на поколението, R8 ще стане напълно електрически и това предположение звучи по-логично на фона на затягането на екологичните стандарти и изисквания към автомобилните производители в Европа.

От друга страна, Audi вече има опит в пускането на електрическото R8 e-Tron през 2015 година, като тази кола не беше особено успешна. Причината за търговския провал на R8 e -Tron беше скъпата батерия – електрическата кола се продаваше за милион долара, така че компанията успя да продаде само около сто екземпляра за шест месеца.

Сега производството на батерии достигна ново ниво и е вероятно Audi да създаде спортен електрически автомобил на конкурентна цена. Що се отнася до сегашния R8, в края на миналата година на европейския пазар бяха продадени 747 спортни купета, което е с 21.3 процента по-малко от година по-рано.

Ниският резултат се обяснява, наред с други неща, с ограниченията, въведени на фона от пандемията на коронавирус. Най -добрата година за сегашното поколение на Audi R8 беше 2016 г., когато Audi продаде 1 428 такива автомобила. R8 е оборудван с 5.2-литров V10 двигател с 562 или 612 конски сили.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Кой „германец“ е най-бърз? BMW vs Mercedes vs Audi
Следваща публикация „Новата класа“ на BMW започва с третата серия на баварците
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!